Donderdag 27 augustus
Carbost - Tobermory
288 Km

Als we na een verfrissende douche aan tafel gaan zien we dat Ian het weerbericht voor vandaag uitgeprint naast ons bord heeft klaargelegd . Gelukkig staat er geen sterke drank in de buurt of we zouden ons eraan vergrepen hebben. Slechter kan het niet zijn. Het eiland Skye is ons duidelijk niet gunstig gezind. Als we even later aan onze "scrambled eggs with smoked salmon" beginnen klaart ons humeur al snel weer op. We zijn blij eens iets anders te kunnen kiezen dan het gebruikelijke "Full Breakfast" of een deel daarvan. Dit is het perfecte ontbijt voor twee motards die een ganse dag regen gaan trotseren.
We hadden graag een dag langer gebleven, maar bij dit weer in de 'Black Cullins" gaan wandelen is geen goed idee.
Dus zijn we even later op weg naar de veerboot die ons van het eiland zal wegvoeren.

 

Eerst rijden we nog wel langs Glenn Brittle. Een beetje een omweg voor niets. Van de beroemde bergen zien we weinig door de laaghangende wolken. Al zorgen die op zichzelf al voor een mooi uitzicht. De zijsprong naar Elgol is wel de moeite. Een mooi golvend baantje waaar we ondanks de regen genieten van de bochten en uitzichten

Bij de veerboot zien we dat we nog een hele tijd zullen moeten wachten. In de wachtruimte zitten al meerdere Japanners. We hebben geen keuze en nestelen ons ook maar op de houten banken. Nog altijd beter dan in de gietende regen moeten wachten.

Als de ferry aankomt houdt het ook op te regenen. Kunnen we toch bovendeks van de tocht van 45' genieten.

Op de boot zie ik drie (oudere) mannen die een foto gaan maken. Een van hen staat boven op de zitbanken met fototoestel in de ene en foto in de andere hand. Hij geeft een tweede man die tegen de reling leunt aanwijzingen over hoe hij zijn hand moet houden of hoofd draaien. Na een tijdje lukt het dan toch om de gewenste foto te maken. Een identieke aan een foto van 40 jaar geleden verneem ik als ik hen aanspreek. En inderdaad, het resultaat is erg gelijkend. Met uitzondering van de verdwenen wilde haarbos die het onderwerp destijds nog had. Klein detail dat de mannen me nog meegeven; die vorige veerboot is even later gezonken.

Het weer blijft de hele dag redelijk goed. Als we bij wegenwerken komen mogen we gewoon doorrijden. Tot we bij de asfalteermachine komen. Die is net zo breed als de weg, dus mogen we hier ook wachten. Maar zodra er een gaatje vrijkomt geven de werkmannen ons teken van te rijden. Motorvriendelijk werkvolk daar in Schotland. Verder hebben we weinig opmerkelijks meegemaakt die dag.
Tot we bij de veerboot richting Mull komen. Opnieuw begint het te gieten. En het zal niet meer ophouden de rest van de dag. De laatste 25 km naar Tobermorry zijn verschrikkelijk. De regen zorgt ervoor dat het zicht bijzonder slecht is. Rukwinden en slechte weg zorgen voor de rest. Ik ben blij als we in Tobermorry aankomen. En nog blijer als we onmiddellijk logement vinden in de haven zelf. Volgens de eigenaar is er voor vannacht een 'Hurricane' aangekondigd. Volgens mij was hij al begonnen.
We laten het in elk geval niet aan ons hart komen en slapen alweer als rozen.

 

Dag 16

Routes (Garmin)

Op zoek naar nog meer motor-reisverhalen ?
Verslag van onze reis naar Noorwegen en meer vindt u hier.
Kijk ook eens op Eddy's site.

Gastenboek