Woensdag 19 augustus
Kendal - Kirckudbright
361 Km

 

Het ontbijt was alweer erg lekker.
Eindelijk denk ik eraan eens een foto te maken.
De Corn-Flakes en Muesli die je vooraf nog kan nemen laat ik nog altijd staan. Na een bord zoals dit en daarna nog een paar sneden getoast brood met marmelade heb ik genoeg voor de ganse dag.

 

Het is opgehouden met regenen en ik kijk al uit naar de komende rit. Vandaag wordt Schotland bereikt. Maar eerst het beroemde Lake District. Op fora had ik erover gelezen en iedereen is het erover eens dat het een schitterende streek is. En dat is ze ook. Alleen vind ik het niet speciaal om met de moto te rijden. Onbewust heb ik twee passen op het programma geplaatst.(De Honister en de Whinlatter Pass) Ik verschiet dus als ik een bord tegen kom met de waarschuwing dat de weg 20% stijgen zal. Maar om het nu zo speciaal te noemen? Nee dat niet. De meren waar langs gereden wordt zijn mooi. Net zoals de huizen die hier gebouwd werden. Je merkt dat de beau monde hier op verlof kwam aan de grote chique hotels. Ook de plezierboten die in de Yachthavens liggen getuigen van een meer dan gemiddelde welstand. Maar ik vind het tegenvallen. De beruchtste pas in het gebied mis ik, maar daarover vertel ik later nog wel.

Na het Lake District rij ik naar de kust. Het is opnieuw beginnen regenen en de kustweg die ik volg is saai. Geen aanrader dus. Had ik dit eerder geweten had ik een andere weg richting Carlisle genomen.
In de gietende regen rijd ik Schotland binnen en bereik ik Gretna Green. Het weer is zo erg dat ik geen foto kan nemen van de smidse waar veel huwelijken in sneltempo werden gesloten vóór de ouders hun veto konden stellen.

De kustweg die ik vanaf Dumfries volg moet ongetwijfeld mooi zijn als het weer een beetje mee wil. Nu is het een baan waar ik door de hevige stormwind bijna afgeblazen word. Heb dus geen tijd om rond te kijken. Het water blijft met bakken vallen. Ik had rekening gehouden met mogelijk slecht weer, maar dit overtreft zelfs de ergste verwachtingen. Gelukkig is er regenkledij. Nat worden doe ik dus niet.

In Kirkcudbright houdt het op met regenen en kan ik op zoek gaan naar een slaapplaats. Voor het eerst word ik de deur gewezen. Zelfs meerdere keren. Alle kamers zijn volzet. Ik begin het ergste te vrezen en bereid me al voor op een extra etappe. Gelukkig vind ik toch een plaatsje in een Inn. 35 £ voor een te kleine kamer zonder eigen badkamer of WC, maar wel droog en warm. En dat is het enige waar ik op dat moment naar verlang. En naar een warme maaltijd. Alweer heb ik geluk. De keuken van deze herberg is bijzonder goed. En ze hebben verrassende dingen op het menu staan. De warme avocado met honing is een heel erg lekkere starter. En de kip-Stroganoff met rijst smaken me ook.
Als ik in bed kruip hoop ik maar dat de wolken morgenvroeg uitgeregend zijn.

Dag 16

Routes (Garmin)

Op zoek naar nog meer motor-reisverhalen ?
Verslag van onze reis naar Noorwegen en meer vindt u hier.
Kijk ook eens op Eddy's site.

Gastenboek