Zaterdag 22 augustus
Campbeltown - Oban
279 Km

Als we 's morgens wakker worden merken we dat de zon schijnt. En dat zal ze de hele dag blijven doen. Het ontbijt is niet zo lekker als ik gewend ben. Dit is echt geen hotel om aan te raden.
Vandaag rijden we naar Mull of Kintyre. Bekend van de Mc Cartney-song.

 

We rijden langs de kust zuidwaarts en dan zie ik ze... Lekker languit liggen ze op de rotsente luieren in de zon. Eerst zie ik er maar twee, later minstens een stuk of 8. Zeehonden. We proberen dichterbij te komen, maar willen ze niet storen in hun rust. Als één van hen ons duidelijk in de gaten houdt vinden we het welletjes en proberen niet langer. Het is mooi deze dieren eens in hun natuurlijke omgeving te zien en we maken dan ook meerdere foto's.

's Avonds zulle we er zelfs eentje in de haven van Oban zien rondzwemmen.

Een heel kleine weg voert ons naar de top van een berg die boven de vuurtoren uittorent. Vanaf daar mag je alleen te voet verder. Wat wij niet doen. Het is een hele afdaling en het zicht zal er nooit beter zijn dan vanaf de top waar we staan. Het heldere weer maakt dat we Ierland duidelijk kunnen zien aan de horizon

Het schiereiland van Kintyre verlaten we via de westelijke weg. Een Single Track Road zoals we er nog vaak onder de wielen zullen krijgen. Kruisen van auto's kan alleen maar op speciale uitwijkstroken die op regelmatige afstand gemaakt zijn en met zwart/wit geschilderde palen gemarkeerd worden. Regelmatig krijgen we Arran nog eens in beeld.

We kiezen steeds voor de kleinere baantjes. Ze schieten niet zo snel op, maar vaak krijg je zo'n mooie dingen te zien dat je eigenlijk niet verder wil. Wat ons ook opvalt: zelfs in de kleinste plaatsjes zie je vaak een golfterrein liggen. Het is dan ook geen elitaire sport in Schotland.

Een eindje voorbij Lochgilphead verlaten we de kuststrook om langs het Loch Awe richting Oban te rijden. In die stad rijden we recht naar het infokantoor om een kamer te zoeken. De man achter de balie is vriendelijk en boekt voor ons een kamer bij een oudere heel erg vriendelijk dame. 10 minuutjes wandelen van de haven en veel goedkoper dan de B&B dichter bij het centrum. Een goede keuze.
In een hotel eten we lekker en met zicht op de haven.

Oban heeft boven de stad een replica van het Colosseum. 30 meter diameter heeft het afzichtelijke monument. Diegene die het liet bouwen deed het naar eigen zeggen om iets te doen aan de werkloosheid. Anderen denken dat het eerder een vorm van grootheidswaanzin was.
Wij doen niet eens de moeite naar boven te lopen. We zijn moe en willen maar één ding; slapen.

Dag 16

Routes (Garmin)

Op zoek naar nog meer motor-reisverhalen ?
Verslag van onze reis naar Noorwegen en meer vindt u hier.
Kijk ook eens op Eddy's site.

Gastenboek