Woensdag 26 augustus
Scourie - Shieldaig
270 Km

De ochtend begint met een stralende zon die tussen de gordijnen komt piepen. Na een lekkere douche worden we verwend met een heerlijk ontbijt met zelfgebakken brood, eigen bereide jam en natuurlijk al het andere dat bij een Full-Breakfast hoort.
De moto heeft de nacht zo langs de baan goed overleefd. Dat is trouwens iets waar ik de ganse reis heel gerust in was. Op de meeste plaatsen is er geen stalling voor motoren voorzien en dus moet die op de openbare weg geparkeerd worden. Maar nooit heb ik er problemen mee gehad.

Vandaag dalen we via de westkust af richting het eiland Skye. De kleine baantjes zorgen voor een lage gemiddelde snelheid maar zijn o zo leuk om te rijden. Alsof we in een carrousel zitten rijden we op en neer en van links naar rechts. We hebben er alletwee plezier in. Alweer moeten we regelmatig stoppen om foto's te schieten. Het ene panorama is nog mooier dan het andere.

We ontdekken zelfs een nieuw verkeersbord.


We nemen een kijkje bij de vuurtoren van Point of Stoer. Het waait er flink. Toch heeft er iemand zijn tenje opgeslagen. Van burenlawaai zal hij zeker geen last hebben.

In Ullapool stoppen we om in de eerste plaats in de haven eens rond te kijken en om iets te drinken in één van de "havenkroegen". Als we de menukaart bekijken zien we dat meerdere gerechten ook als Tapas te verkrijgen zijn. Ik kan me niet houden en bestel ons een bordje heerlijk gefrituurde St Jacobsschelpen. Jammer genoeg is ons ontbijt nog altijd niet verbrand, of we hadden hier blijven lunchen. In Ullapool zien we voor het eerst ook eens meerdere motards tegelijk. Allemaal met Engelse nummerplaat.

Amper 25 Km voor Ullapool merken we een bord op dat ons wijst op de aanwezigheid van een kloof. We draaien de parking op en wandelen naar beneden. Een metalen hangbrug hangt ruim 100 meter boven een riviertje. Als de mensen mij zien aankomen verlaten er al enkelen de brug. Dan pas zie ik het bord...

Maximum 6 personen tegelijk op de brug. Ik ben blij dat we voor die bus toeristen hier zijn en de tijd hebben om van het uitzicht te genieten. En van het wiebelen van de brug over de "Corrieshalloch Gorge"

Na dit bezoek is het hoge tijd verder te rijden. Eigenlijk wilden we vanavond in Applecross logies zoeken. Alleen hebben we teveel stops ingelast en/of de route onderschat en zullen we eerder op zoek moeten naar een bed. In Torridon vangen we bot en horen we dat naar Applecross rijden geen goed idee is. Om een bed te reserveren in de enige herberg die het dorp rijk is, moet je acht maanden eerder aan de slag. De enige mogelijkheid is naar Lochcarron rijden en daar een B&B zoeken. Geen aantrekkelijk idee nu het al later wordt en de regen neerplenst. Zonder veel hoop stoppen we in Shieldaig en informeren in een hotel. Veel te duur naar onze zin en dus maken we aanstalten verder te rijden. Een beetje verder zien we nog een mogelijkheid en wonder boven wonder hebben ze er nog plaats. We krijgen zelfs twee kamers voor de prijs van één. Toegegeven die ene kamer was wel heel erg klein en het sanitair was erg verouderd, maar we hadden logies en dat was het belangrijkste. En het uitzicht vanuit onze kamers is prachtig.

Als we aan de andere kant van de brug een eindje verder wandelen zien we een plateau dat boven de kloof gebouwd is en waar alweer maar 6 mensen tegelijk op mogen. Ondanks de regen die alweer van de partij is, blijven we een tijdje naar de waterval en diepliggend riviertje kijken. Dit is indrukwekkend.

Op de parking zien we een Schotse wagen waarop de vishengels gemonteerd klaar liggen in magneethouders. Op deze manier zijn die mannen altijd klaar om een vliegje uit te werpen natuurlijk.

Eer we gewassen zijn is het regenen alweer opgehouden en kunnen we een kleine wandeling maken. Om daarna in de pub die bij het hotel hoort lekker te eten. Hier zijn de prijzen iets verteerbaarder dan in het hotelrestaurant dat een Michelinvermelding heeft.

 

 

Dag 16

Routes (Garmin)

Op zoek naar nog meer motor-reisverhalen ?
Verslag van onze reis naar Noorwegen en meer vindt u hier.
Kijk ook eens op Eddy's site.

Gastenboek